maanantai 21. marraskuuta 2011

Isot Levy-yhtiöt on perseestä.

Ne Isot Levy-yhtiöt on siis niinku ihan perseestä! Niissä ei oo popparilla yhtään sananvaltaa ja meininki on semmosta et ”hei, jos ei toi lätty rupee myymään ni ovi on tuolla”. Pukupelle istuu studion nurkassa huutamassa että ”laita tasasemmaks että soi radiossa”.

Niinku Hatakan Kärtsykin sano telkkarissa, ni niissä Isoissa Levy-yhtiöissä on pelkkii bisnesmiehii jotka kyl osaa papereita lukee mut ei ne osaa kuunnella musiikkii!

Ite en kyl kestäis yhtään olla tommosella firmalla! Se on vaan ihan hiton paljon hauskempaa ku saa ite tehä vaan mitä huvittaa, eikä oo kukaan hengittämässä niskaan. Meilläkään ei oo ees mitään tuottajaa ku ihan itekseen meijän kitaristin kotona tuo edellinenkin levy ääniteltiin. No on meillä ”vastaava tuottaja” sentään, mut sekin on vaan yks kaveri Janne, joka käy lähinnä fiilistelemässä studiolla sillon tällön kun sillä on tylsää. Soitti se kerran yhen kitarasoolon puolikkaankin meille, kun ei ite osattu soittaa siihen tarpeeks vääriä ääniä.

Kyllähän se niin on että jos mieli noita lauluja saada julkastuu ja radioon, niin pitää olla joku tyyppi joka niitä tarjoilee etiäpäin. Onneks meille löyty yks semmonen Katja, joka on kyl tosi pätevä siinä hommassaan. Se on semmonen ihme hörhö joka aikasemmin myi esimerkiks Peer Güntin, Viikatteen ja Apulannan paitoja ja kierteli niitten kans Suomee. Nykyäänkin se kiertää joka kesä jokaikiset festarit mihin vaan mitenkään pääsee, ja on tosi kiva tyyppi kaikinpuolin. Oikein musadiggarien musadiggari!

Sekin on tässä meijän firmassa hirmu hyvä, että meijän annettiin ihan rauhassa kehittyä! Jos oltas oltu jollain Isolla Levy-yhtiöllä ni ihan varmana oltas saatu kenkää viimeistään tokan levyn tai ihan vihonviimeistään kolmannen levyn jälkeen. Kun eihän ne myyny niinku mittään. Mut meijän yhtiössä on onneks semmonen hyvä henki (ainaki meijän kohalla ollu) että annetaan juttujen kasvaa rauhassa ja mietitään niitä myyntilukuja sitte joskus. Se että alettiin ite äänittää ja tuottaa ja lopulta miksatakin nää meijän levyt oli meille kyl paras juttu ever. Ei ois varmana semmonen Iso Levy-yhtiö antanu lupaa yrittää itekseen kun ei ne aikasemmatkaan levyt myyny mittään. Omasta päästä ku tekkee ni on mahikset erottua joukosta ja niinhän se meijänki neljäs levy sit alko liikkuu laajemminkin.

Että semmosta tällä kertaa. En nyt pysty nimeemään ulkomuistista yhtään semmosta Isoa Levy-yhtiötä, mitkä on ihan perseestä, mut kyl niitä varmaan on vaikka kuinka paljon kun niitä niistä niin paljon kauhujuttuja kuulee. Tää meijän firma on Sony.

11 kommenttia:

 1. Aki, ovathan ne Isot Levy-yhtiöt perseestä, jos ne julkaisevat paskaa musaa. :-)

  VastaaPoista
 2. Rötösherrat kiikkiin, rötösherrat kiikkiin, liikaa on jo paskaa musaa pantu bändin piikkiin! Rötösherrat kiikkiin, rötösherrat kiikkiin, rahaa kasvaa kukkuroittain rötösherroin liiviin! o/`

  VastaaPoista
 3. Turhaa mussutusta. Niitä poppareita tulee ovista ja ikkunoista, joten näillä "Isoilla Levy-yhtiöillä" on varaa mistä valita. Jos homma häiritsee, perustaa oman levylafkan tai vaihtaa alaa.

  Jos se musiikki on hyvää, kyllä se myy. Ei siihen tarvita mitään levylafkojen superpromoottoreita. Eikä niitä demoja ole pakko sinne lähettää, jos siellä olo ahdista niin paljon. Pistäkää iTunesiin musat myyntiin, ei niitä levyjä osta kuitenkaan kukaan. Turhaa hommaa sekin kyllä. Ehkä sen verran pitää vetää takaisin, että kyllä niitä levyjä ostetaan. Nämä ovat vain hyvin harvassa, eikä kenelläkään ole tarvetta ostaa niitä tyhjiöpakattuja tavoitetuotettuja ja väkisin kauppojen hyllyille tuotuja levyjä. Kyllä niitä pakko-ostoksia on, mutta nämä artistit ovat sellaisia, joita itse levyn myyminen / raha ei kiinnosta yhtään. He tekevät musiikkia sen itsensä takia. Ei ollakseen kuuluisia, saadakseen huomiota tai rahaa.

  Nykyään tarjonta ylittää kysynnän, kun nämä itsensä pilalle luotottaneet vetyperoksidivalkaistut meikkipossut kuvittelevat olevansa niin helvetin hyviä laulajia. Sitten tulee tällaista mussutusta. Eihän sitä musiikkia tehdä rahan takia, eihän?

  Tämä popin kuulijakunta on keskimäärin sellaista, että biisit kuunnellaan Youtubesta tai niin helvetin muodikkaasti Spotifysta. Ja en kyllä ihmettele yhtään, jos Waltarin levy ei myy. Ei sitä paskaa musiikkia kukaan osta.

  VastaaPoista
 4. En tajua Woundtrauman kommentista mitään, mutta se tuskin on hänen vikansa. Tai siis ymmärrän sisällön mutten tarkoitusta.

  VastaaPoista
 5. En tiedä miten iso tähti täällä Suomessa täytyy Isolla Levy-yhtiöllä olla saadakseen oman äänensä ja omat ideansa läpi ilman, että se yhtiö jyrää ne hyvätkin ja toimivat jutut. Tuolla isossa maailmassa eräänkin Supertähden, joka niinikään on Sonylla, piti julkaista englanninkielinen levy, mutta Iso Tähti kun on, niin hän on kertonut, että "All of a sudden I decided NOT to!". Ja levystä tulikin sillä kertaa täysin espanjankielinen. Kenestä on kyse, se ei liene oleellista, mutta kyseessä on tämän rokkimimmin ns. "pimeä puoli", hehhee...

  Mutta millä kriteereillä tässä maassa sitten saa levytyssopimuksen? En voi olla hetkittäin hämmästelemättä sitä, kun katsoo näitä kaikenmaailman kisoja, joita meillä järjestetään, ja kuulee niitä kaikenmaailman narisijoita, joita radiokanavat soittavat joka Jumalan päivä niin, ettei muuta ehdi tehdä kuin roikkua kapula kädessä vaihtelemassa sopivampaa kanavaa stereoista. Hyötyvätkö nämä Isot Levy-yhtiöt jonkun b-luokan artistin tuotteistamisesta?

  Livetilanteissa mitataan minun mielestäni aika lailla, onko bändistä tai artistista mihinkään. Olen aina ollut sitä mieltä, että mitä enemmän levyltä kuultu (kyllä, minä todellakin ostan edelleenkin ihan fyysisiä levyjä, en digitaalista musaa!) poikkeaa lavalla kuullusta, sitä enemmän on harrastettu studiokikkailua. Ja nyt Aki saa väittää vastaan, jos haluaa :-)

  VastaaPoista
 6. Aki, osa ei vissii oo kattonu teijän dokkaria kokoelman kyljestä jonka viikonloppuna kuumotin läpi itte pariinkin kertaan ja koin pari ahaa aijaa no just! No nyt mä tajuun- hetkeäkin. Ois menny mullakin tää muuten vähän ohi, että mitä se siellä paatostaa ;)

  Oli muute hyvä veto tuo dokkari, biisejä kuuntelee inasen erilailla taas tuon dokkarin jälkeen, niille tulee ne tilanteet ja taustat, kasvot, niistä tulee eläviä ja Enemmän kun vaan biisejä :)

  VastaaPoista
 7. Ai helvetti. Sä olitkin Happoradiosta. :D Tai ainakin Google kertoi niin. Tuli taas kirjoitettua aika sekavaa tekstiä, pahoittelut siitä.

  VastaaPoista
 8. @MG: No minä tunnustan, etten todellakaan ole katsonut enkä edes voi katsoa mitään dokkaria, koska ostin nimenomaan sen version kokoelmalevyistä, jossa sitä DVD:tä EI ole. Mua ei vaan kiinnosta, olen pahoillani...

  VastaaPoista
 9. Riku selventää: ite musatouhuja tehneenä tiiän että muusikolle kaikki kaikessa on tehä omanlaista musaa, myy tai ei. Jos joku mulkku pamppu päättää tehä sun biisistä musaa ni kylhä se loukkaa ja se o sitte herra rötösherran tahkotaan rahaa -biisi. On bändejä jotka tekee hienosti sanottuna vähemmän myyvää musaa mistä tuottajat vääntää kuuntelukelposta, mutta onko se enää muusikkoutta? joskus kannattaa tutustuu iha mielenkiinnosta amatööribändejä mitä niitten biiseissä löytyy, mokat ja makiat. Kehitys on kovempi ja määrätietoisempi kuin tuottajan päättämä suunta. Happoradio ei ole amatööribändi vaan kovimpia suomalaisia yhtyeitä pitkällä otteella. Näitä poikia arvostan! Ja kiitokset heidän yhtiölleen arvostuksesta bändiä kohtaan.

  VastaaPoista
 10. Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan tuntea ihmisiä, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin suurena Illuminatin jäsenenä ja haluavat minun olevan suuri jäsen. Hänen nimensä on Lord Felix Morgan. Auta minua saamaan elämäni takaisin kuolemanvaiheen jälkeen. Julkaistu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun niin monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien mittaan olin toivoton ja taloudellisesti maassa. Mutta eräänä päivänä selaillessani Internetiä törmäsin suuren Illuminati-jäsenen Lord Felix Morganin viestiin ja sanoi, että jos olet yksi suurista Illuminati-jäsenistä, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minulle käytettyä äänitystä ja maksoin isolle jäsenelle aloittaakseen ja minut esiteltiin Illuminati World Orderiin. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja ilmoittivat minulle, että vihkimisen jälkeen uudet jäsenet palkitaan $ 1 000 000 käteisellä. Lordi Felix Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet sitä mieltä, että olet joskus yrittänyt huijaria tai olet, on minun tehtäväni auttaa sinua osallistumaan. Kokeile sitten Lord Morgania. Tämä on paras mahdollisuutesi tulla sellaiseksi, mitä haluat tulevassa elämässäsi. Ota häneen yhteyttä WhatsAppilla +2348055459757 tai sähköpostitse: Illuminatiofficial565@gmail.com

  VastaaPoista
 11. TODISTUS MITEN LIITTYIN ILLUMINATI 666 TEMPPELIIN
  HUOMAA: ILLUMINATIN JÄSENET EIVÄT ILMOITA MITÄÄN IDENTITEETTIÄ WHATSAPPIN, FACEBOOKIN, INSTAGRAMIN JNE.
  EI SISÄLTY IHMISUHRAUKSIA
  666illuminatiagent666@gmail.com

  Aluksi ajattelin, että se oli huijaus, koska nykyään on vaikea löytää aitoja ihmisiä Internetistä, kunnes päätin kokeilla sitä.
  Ja koko elämäni muuttui vain 6 päivässä

  EDUT UUSILLE JÄSENILLE
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto.
  3. 6 miljoonan dollarin summa uuden elämän aloittamiseen 6 000 000 dollaria

  Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: 666illuminatiagent666@gmail.com
  666illuminatiagent666@gmail.com

  VastaaPoista