maanantai 28. marraskuuta 2011

Sellainen laite.

Sellainen laite pitäisi olla, että sen avulla ihmiset pystyisivät vaihtamaan olojaan.

Jos kuulisi kahvilassa jonkun urheilullisen tsubun vappupäivänä valittelevan että "vieläkin vähän krapula vaivaa, vaikka kello on jo kohta viisi iltapäivällä", voisi käydä tyrkkäämässä sille anturan ohimoon että "vejäpä tuosta". Itse olisi tietty dokannut viikon ja valvonut viimeiset kaksi vuorokautta yhtä kyytiä. Saattaisi kiirakorvella vähän naama venähtää.

Teini-ikää lähestyvä poika ja keuhkosyöpää sairastava isoäiti voisivat vaihtaa hetkeksi fiiliksiään. Eipä varmaan alottaisi poika tupakointia, ja toisaalta isoäiti saisi vielä hetken kokea miltä tuntuu olla nuori ja ponteva.

Laitetta voitaisiin käyttää tehokkaasti rikollisten rangaistuksissa. Murhaajia ja muita kehveleitä voitaisiin piinata vuosikausia heidän uhriensa omaisten fiiliksillä ja koulukiusaajille räpsäyttää jälki-istunnon lisämausteeksi kiusatun ja hakatun kivut. Ja jos laite olisi niin hi-fi että se toimisi myös välillä ihminen-eläin, turkistarhaajille ja muille eläinrääkkääjille voitaisiin antaa maistiaisiksi vangitun ja kidutetun eläimen paniikki.

Mies ja nainen voisivat vaihtaa orgasmeja. Sellaisen laitteen kanssa yhtäaikainen laukeaminen saattaisi olla vinkeä kokemus. (Naiset huom: sellaisen laitteen kanssa ei kannata feikata orgasmia, mies huomaa!)

Voitaisiin järjestää maailmanlaajuisia arpajaisia, joiden tuloksen perusteella yksi tuurihaukka (vaikka kerran kuukaudessa) pääsisi hakemaan tuntumat ennaltamäärätyltä julkkikselta. "Tällä viikolla Olosieppari-arvonnassa Barack Obama, ensi viikolla Jorma Pulkkinen!" Olisihan se hienoa tietää ihan tarkalleen, miltä Jorma Pulkkisesta tuntuu.

Monet ristiriidat ratkeaisivat helpommin. Miehet saattaisivat päästä paremmin jyvälle naisen logiikasta (ja päin vastoin)  ja ihan varmasti valtiotason neuvotteluissakin olisi hyötyä siitä, että osapuolet ymmärtäisivät toistensa motiivit ja päivän fiilarit.

Johtopäätös: Sellaisesta laitteesta olisi valtavasti hyötyä ja iloa. Insinöörit, herätys!

Tuli vaan mieleen.


JÄLKIKIRJOITUS: Esittelin ideani diplomi-insinööriystävälleni Antille. Hän haluaisi kuulemma tietää mitä pulun päässä liikkuu, ja mitä ajattelee solvauksia kadunkulmassa huuteleva puliukko. Lakkaisit, Antti, miettimästä moisia ja keskittyisit suunnittelemaan sellaista laitetta. Ei se itsestään keksiydy.

5 kommenttia:

 1. Ihan hyvä laite... mutta oletko oikeasti sitä mieltä, että turkistarhaus on rääkkäystä? Jos niin ajattelee, myös esim. lehmien maidontuotanto on rääkkäystä. (Normaali lehmä kun ei oikeasti tuota sitä 10 000 litraa maitoa vuodessa.) Ja muutenkin kaikki asiat joissa käytetään eläimiä ihmisen hyväksi - eläinrääkkäystä? Tuotantoeläin ei tuota hyvin, jos sitä kohdellaan huonosti. Silloin ei myöskään lehmä anna maitoa tai turkiseläimen turkki kehity hyväksi.

  Ei sillä, että kannattaisin turkistarhausta. Tiedän vain siitä ehkä vähän enemmän, sillä olen elänyt sen keskellä.

  VastaaPoista
 2. Minusta sellainen laite meillä jo on - sen 'laitteen' nimi on empatia. Laitteen tehokkuus tietysti vaihtelee ihmisten välillä, mutta eikö se oo aina niin, että kaikki laitteet eivät ole samanarvoisia?

  VastaaPoista
 3. Yksi ihan malliesimerkki tilanteesta, jossa tuo kuvaamasi laite pitäisi ehdottomasti olla, on se kun urheilutoimittajanplanttu tunkee sitä mikkiä juuri luokattomasti suoriutuneen huippu-urheilijan suuhun, että "Miltä nyt tuntuu?". Miltähän siinä tilanteessa noin niinkun mahtaa tuntua tai pitäisi tuntua, että sitä pitää joka Jumalan kerta oikein tiedustella..?

  Kunpa joku sanoisi mulle yhdenkin syyn, miksi naisen pitäisi sitä orgasmia teeskennellä?? Siinä enemmän kuin ketään muuta, nainen pettää vain ja ainoastaan omaa itseään. Jos ihmiset oppisivat keskustelemaan varsinkin parisuhteissaan avoimesti, voisi moni asia olla paremmin, mukaanlukien tuo.

  Veljeni on muuten myöskin DI, tarviitko Aki kehittelyapua? Kannattaa varoa mitä tuo kyseinen ammattikunta voi saada päähänsä, mutta olla hämmästymättä paljon mistään... ;-D

  VastaaPoista
 4. Olisipa huikeeta päästä noin lähelle toista ihmistä.. ja aavistuksen verran pelottavaa myös.

  VastaaPoista
 5. I've been dreaming about such thing since childhood. 'Cause I've got it then: no one will never understand me, if he doesn't know how I feel. It could never be explaned with words. Time passed and I'm still misunderstood. So yeah, engineer, come on! Let people live fully.

  VastaaPoista