maanantai 14. marraskuuta 2011

Kehupäivä.

En tiedä mikä tilanne on muilla aloilla, mutta musiikkipiireissä kollegoiden ja muiden oman alan ihmisten kehuminen tuntuu olevan harvinainen ilmiö. Tää on enämpi tämmöstä kyräilyä. Todennäköisesti kehuminen on hankalaa ainakin meille suomalaisille muutenkin, siksi kalenterissa pitäisi olla kehupäivä. Esimerkiksi tänään 14. marraskuuta.

Mie alotan:

 • Anna Abreu, olet jatkuvasti lähempänä kansainvälistä popstarba-tasoa ja olen pitänyt lauluäänestäsi ensimmäisestä Idols-karsinnasta lähtien.
 • Anssi Kela, vaikutat viisaalta mieheltä ja ahkeruutesi sekä eritoten nettiaktiivisuutesi on ihailtavaa. 
 • Antti Tuisku, teet työtäsi selvästikin sydämelläsi, valtavalla tarmolla, ennakkoluulottomasti ja ehdottomasti omana itsenäsi. Se on aika siistiä.
 • Apulanta, uranne on todella komea ja Toni Wirtasen sävellykset ovat maamme parhaimmistoa.
 • Arto Tuunela, teet suomenkieliselle popmusiikille todella hyvää Pariisin Kevään tuotannolla.
 • Chisu, kaltaisiasi superlahjakkuuksia on harvassa ja on hienoa seurata menestystäsi. 
 • CMX, olette ennakkoluuloton, arvaamaton ja hieno orkesteri.
 • Herra Ylppö, olet kerrassaan mainio (media)hahmo, ja tuotannossasi on lukuisia täysosumia tai lähes-täysosumia, sekä Maj Karman että Ihmisten keulilla. Lisäksi taulusi ovat oikeasti hienoja. (PS. Odottelen sitä Serafia edelleen.)
 • Ilkka Alanko, olet mainio tyyppi ja arvostan kykyäsi olla välittämättä vittujakaan mitä muut ajattelevat.
 • Ismo Alanko, urasi laajuus ja uudistumiskykysi eivät lakkaa hämmästyttämästä.
 • Jenni Vartiainen, tulkitset laulusi niin että sinua tekee mieli uskoa. Jättimäinen menestyksesi ei ole sattumaa vaan ansaittua.
 • Johanna Kurkela, lauluäänesi on vangitseva.
 • Juho Juntunen, olet Suomen paras rock-toimittaja/-kirjailija ja piirroksesi ovat vuodesta toiseen hulvattomia. 
 • Jukka Poika, harva orkesteri toimii aurinkoisella festarilavalla niin kuin sinä ja ryhmäsi. 
 • Jussi Mäntysaari, ennakkoluulottomat ja suvaitsevaiset musadiggarit ovat harvassa, onneksi meillä on sinut.
 • Kaija Koo, olet selkeästi mahtava tyyppi.
 • Lassi Valtonen, vaikutat älyttömän sympaattiselta hahmolta ja hyvin lahjakkaalta tulkitsijalta. Toivotan sinulle pitkää ja menestyksekästä uraa.
 • Mira Luoti, esiintymisesi, heittäytymiskykysi ja lämminhenkisyytesi tekevät minusta fanisi.
 • Rock-toimittaja Nalle Österman, Härmägeddon on viihdyttävää luettavaa.
 • Paula Vesala, tekstisi ovat keskimäärin ihan helvetin hyviä ja olet huikea laulaja ja esiintyjä.
 • Rumba-lehti, lehdellänne on toisinaan hienot kannet. 
 • Samuli Putro, olet yksi maamme parhaita sanoittajia kautta aikain. Elämä on juhla (sekä levy että biisi) on jo klassikko.
 • Soundi-lehti, juttujenne taso on keskimäärin erittäin hyvä ja toimittajakunnassanne on liuta kelpo kirjoittajia.
 • Stella, on hienoa että olette onnistuneet uudistumaan niin että kuulostatte nyt tekevän juuri sellaista musiikkia kuin itse haluatte.
 • Sunrise Avenue, menestyksenne eritoten saksankielisissä maissa on huikeaa ja Samu Haber, olet hauska mies.
 • Von Hertzen Brothers, sävellys-, sovitus ja soittotaitonne häikäisevät kaltaistani ikuista amatööriä. Näytätte sitä paitsi niin hyvältä, että se on jo epäreilua. 

Ohhoh. Tuli jotenkin alaston olo. Tuli epäilyksen ja nolouden tunteita. Mikä minä luulen olevani? Asetanko tässä itseni nyt jotenkin kaikkien yläpuolelle? Kehtaako tuolleen sanoa?

Eräs rock-toimittaja valisti minua blogini innoittamana (inhottamana?) Facebookissa, että "Positiivisuus kiinnostaa suomalaisia lukijoita huomattavasti vähemmän kuin negatiivisuus. Ja minulla on tutkittua omakohtaista tilastotiedettä tukemassa tätä väitettä."

Niin surullista kuin se onkin, hän on varmasti oikeassa. Onneksi en tällä hetkellä ainakaan kauheasti välitä, kuinka moni ihminen blogiani lukee. Annan mieluummin 500:lle ihmiselle hyvää kuin 5000:lle ihmiselle pahaa mieltä. Niin epäcool minä olen! Hahaa!

Vatsataudin jälkiväsymys sotkee pääni, taitaa olla parempi lopettaa tämä kirjoitus ennen kuin käytän termiä Naminami.

Kehukaa toisianne!

  11 kommenttia:

  1. • Aki Tykki, blogikirjoituksen "epäcoolius" saa minut pitämään sinusta. Onneksi olet olemassa.

   VastaaPoista
  2. Tämä blogimerkintä sai minut hymyilemään. Minusta on aina ollut hirmuisen sääli kuinka vähän positiivisista asioista kirjoitetaan ja kuinka vähän kehumme toisiamme. Sitä paitsi minusta on paljon 'coolimpaa' (ikään kuin sillä nyt olisi väliä) keskittyä näin mukaviin asioihin ja levittää hyvää mieltä kuin synkistellä. Tällaisia kirjoituksia olisi kiva lukea enemmänkin.Enkä tarkoita tätä kirjoitusta nyt mitenkään pahalla ketään kohtaan. Ja oli muuten myös kiva kuinka erilaisia kohteita tässä oli kehuttavana. Mutta siis joo, kiitos tästä hyvästä fiiliksestä jonka merkintäsi sai aikaiseksi. Vaikutat tosi fiksulta ja upealta kaverilta, jatka samaan malliin!
   Sorry tästä häiriköinnistä, oli vaan pakko sanoa tähän jotain kun tämä kirjoitus oikeasti paransi päivääni. :)

   VastaaPoista
  3. Yksi asia mikä minua on vuosien mittaan harmittanut suunnattomasti, ja tulee varmasti harmittamaan niin kauan kun rockista kirjoitan on se, kuinka lukijat tuntuvat turhan (lue: liian) usein sivuuttavan ne arvostelut, joissa olen kehunut jotakin artistia tai artistin hengentuotetta.

   Tiedän loppujen lopuksi kirjoittaneeni enemmän positiivisia levyarvosteluita kuin negatiivisia. Jostain syystä nämä negatiiviset jäävät ihmisten mieliin kummittelemaan huomattavasti enemmän kuin positiiviset.

   Alla muutamia kehuja, joita on viime aikoina tullut jaettua:
   - http://suosikki.fi/blogit/viihdekayttajat/finlandia-palkittu-missa-kuljimme-kerran-kaantyi-erinomaiseksi-elokuvaksi
   - http://suosikki.fi/blogit/viihdekayttajat/viihdekayttajat-keikalla-haloo-helsinki-osaa-rokata-ja-tehda-hyvia-biiseja
   - http://suosikki.fi/blogit/viihdekayttajat/television-stage-kilpailun-voittajan-silmista-pois-musikaali-sokaisee-ja-mykistaa
   - http://suosikki.fi/blogit/viihdekayttajat/onko-roskisprinssi-paras-suomalainen-nuorisoelokuva
   - http://nalleosterman.blogspot.com/2011/10/ruotsalainen-aarimetalli-sai-vihdoinkin.html

   VastaaPoista
  4. "En tiedä, mikä tilanne on muilla aloilla..."

   No meidän alalla ainakin kehuja ei tuu koskaan, vaikka vetäisit miten hyvin. Lytätä kyllä muistetaan eikä lehdissä kirjoiteta koskaan muista kuin alaan liityvistä negatiivisista asioista. Kysyy välillä työmotivaatiota, voin kertoa.

   VastaaPoista
  5. Niinjoo, tämän merkillepanneena olen koettanut sitten itse antaa positiivista palautetta ja kehuja aina, kun siihen näyttäis olevan aihetta. Aika usein, siis. Kivaa :)

   Turha siitä on nillittää, ettei koskaan mitään positiivista palautetta saa, jos sitä ei myöskään itse anna koskaan.

   VastaaPoista
  6. Aki, olet ihan oikeessa! Ihmisten on paljon helpompaa moittia, haukkua ja lytätä muita - ikään kuin se nostaisi omaa arvoa jotenkin ylemmäksi. Ilmiö on alasta, ammatista ja työpaikasta riippumatta ihan sama ja se on oikeesti karmeeta! Filosofi Esa Saarinen käyttää tästä ilmiöstä nimikettä "LATISTUSMANKELI". Eiköhän se positiivinen palaute kannustaisi ihmisiä yrittämään parhaansa paljon paremmin kuin lyttääminen?

   Itelläni ainakin (liian) moni asia on jäänyt puolitiehen, tekemättä tai edes yrittämättä, kun joku on mitätöinyt jonkun idean jo valmiiksi. Kuitenkin siitä olis ollut ko. työpaikalle hurjan paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen. "Mutku näin on tehty vuodesta kivi & kirves ja aiemminkin on yritetty eikä siitä mitään tullu, niin ei se toimi nytkään." Tuulimyllyjä vastaan ei jaksa loputtomiin tapella kukaan...

   Tässäkin olis hyvä muistaa se vanha kunnon ohje: "Kaikki, mitä haluatte ihmisten teille tekevän, tehkää te samoin heille." Sorry, lipsahti henkimaailman juttuihin, mutta minusta pitää yhä tänä päivänä täysin paikkansa...

   Mutta se parempi suuntaa lähtee just sinun kaltaisistas ihmisistä, Aki! Ei kai se kaverin menestys ja kehuminen sinun tai minun pöydästä leipää vähennä? Toisinaan saattaapi pistää pyörät pyörimään just toisinpäin... :)

   VastaaPoista
  7. Hienoa! Itse olen aina kannattanut positiivisen palautteen antamista, vaikka se tosiaan blogimaailmassakin (muusta maailmasta puhumattakaan) saa olon syrjäytyneeksi. Hyvä Aki, olet rohkea!! On muuten aina huvittavaa, että olemalla positiivinen ja kannustava kollegoja kohtaan olet..."rohkea"? :)

   VastaaPoista
  8. "Rumba-lehti, lehdellänne on toisinaan hienot kannet" :-------------------D

   VastaaPoista
  9. Oli ihanaa luettavaa. Kiitos!

   Yleisesti ottaen, ei kai se sovi että sillä lailla nyt kehutaan, sehän on silkkaa homostelua se jos mies toista kehaisee. Sääli.

   VastaaPoista
  10. Ois kiva jos kaikilla olisi sitä kykyä olla välittämättä vittujakaan mitä muut ajattelevat.
   Oot epäcool ja se on cool!

   VastaaPoista
  11. Lisäsin kehupäivän jo kalenteriin ensi vuodelle. 14.11. on just hyvä päivä sille. Hyvä että teit aloitteen.

   VastaaPoista